kalau entry lain tak boleh tgk pada linkwithin tu . sila tukar link ke http://zharifsalleh.blogspot.com/ . masalah tenikal disitu ;)

Followers

perlawanan serumpun


malam ini akan berlangsungnya perlawan bolasepak antara indonsia dan malaysia. mungkin ini adalah perlawan terbesar dan agak penting untuk maruah negara malaysia. walaupun ini bukan lah big match di mata dunia. tetapi rakyat negara malaysia merasakan ia adalah perlawanan paling bermakna bagi mereka kerana malaysia telah layak ke final. pada perlawanan peringkat kumpulan dan juga perlawanan pertama malaysia dalam aff suzuki cup, malaysia turut bertemu dengan indonesia. akan tetapi keputusan perlawanan agak mendukacakan kerana malaysia telah di bantai 1-5 oleh mereka. walaupun telah di sambar dan dipatuk2 oleh 'sang garuda',tapi ia tidak melemahkan semangat 'harimau melaya' untuk mengharungi perlawanan seterusnya. setelah dikecam oleh ramai pihak akibat kekalahan itu, malaysia telah banyak memperbaiki dan meningkatkan kualiti permainan. siapa sangka malaysia akan masuk ke final, dan kembali bertemu dengan indonesia. pada perlawanan akhir pertama, di bukit jalil malaysia menang dengan bergaya dan menghasilkan 3 gol berbalas 0. kemenangan ini akan menjadi bekal yang mencukupi jikalau malaysia mengekalkan prestasi seperti perlawanan akhir pertama di bukit jalil. ramai pihak meramalkan malaysia mampu menang, tetapi tidak menyangkakan dapat menjaringkan 3 gol tanpa bolos. yang paling penting ini adalah perlawan masyarakat 'serumpun' pada tahun ini. anyway...mental player kena kuat dan gudluck untuk malaysia dan harap2 menang mlm nie..xmenang seri pon jadi lah,,janji dapat bawak balik cup. bg naik skit ranking fifa...baru lah orang salute level bolasepak di malaysia.

idea??


bila idea dh kering. rasa boring lak layan belog nie.
tp tidak apa..teruskan menulis..walaupun idea kering,,nyatakan sahaja
otak anda sudah kering,, 2 dh menjadi sebahagian drpd idea dh 2.
sukurang2nya anda hapdate jugak belog anda.. chill yaww!


siyes klaka lagu nie. tp best...neway jom layan..

tunduk


gadis , kau membuatkan aku semakin gila . satu pandangan meletakkan irama di dalam mindaku . aku masih tak faham kenapa kau masih berkeliaran di jiwaku . tidak ku dapat melihat apa yang telah berlaku , dan menangis bersendirian dengan mnyatakan aku mencintaimu . adoi skema pulak , ehemmm3...kalau lah perempuan itu tau apa yang kita tgh fikirkan , alangkah bahagianya hidup ini . seperti gitar yang dipetik tali dan dibalas bunyi yg dikehandaki . dah menjadi perkara biasa la kan kalau lelaki mengelamun juga selalu terbayang memikirkan perempuan , mungkin sebab perempuan dan juga lelaki saling diperlukan . tadi ak tidur dan terus tersentap sebab perempuan nie lah.. then dgn pantasnya aku bukak laptop n rse nk post kt sni untuk diskongsikan..tp perempuan itu menjadi rahsia untuk dinyatakan kan =)

pretending.

cinta adalah api dan tidak boleh dijinakkan . walaupun kita adalah mangsanya , kita tidak sepatutnya menyalahkan cinta itu . kepercayaan adalah kunci utama dalam percintaan dan semua cinta memerlukannya dan seni mulia pewarnaan jiwa . semakin banyak cinta yang kita miliki , semakin banyak cinta yang kita inginkan , dan juga selalu berakhir dengan air mata . jika meneruskan berpura-pura dalam cinta , ia tidak akan memenuhi segala kehendak kita sampai bila-bila . ketika keraguan mula menyelubungi diri permainan dalam percintaan pasti didatangi pura-pura .

friend request

sebenarnya hari ini aku agak terkejut kerana sorg manusia yg bernama minah, add aku balik. sebelum nie dya block, then delete..wahh.agak tersentap kt situ..tp hari nie,stelah ak mengonlinekan fb aku..pastuh usha2 fren request..agak tekejut berukk aku..nama dya terpapar dan dalam senarai itu,,tgh konfius.nk konfem or x..adakah ada 'cinta' di sebalik kibod.. ?? =))

rainbow




aku terkenang kembali apabila melihat pic ini. ketika ini aku masih berada di uthm (perwira). gambar ni telah di snap oleh ustaz muzaffar. iaitu teman sepermainan aku tiggal sebilik dengan beliau.

inspirasi

Beberapa kali terfikir untuk mengabaikan dan mendelete profile blog ini . Akan tetapi semuanya terpaksa dicancle kan setelah menerima sedikit sebanyak inspirasi daripada seorang kawanku yang selalu membantu di dalam segala macam hal . Oleh itu dengan paksa relanya aku berusaha menghidupkan blog ini dan rearranged semua yang ada dan perkara yg telah dinyatakan .

bola tendang..

adoyai..MAN U mng lagi..xsuke btol beta,,,
last minit lak 2...hisshh...

bangon tdo

uhhhh..arinie ari pling lmbat ak bgon tdo sjak idop kat uthm..celik2 mta da kul 3 stgh...hebat sggoh...aiyakk!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anda telah ditangkap

Anda telah ditangkap