kalau entry lain tak boleh tgk pada linkwithin tu . sila tukar link ke http://zharifsalleh.blogspot.com/ . masalah tenikal disitu ;)

Followers

fool again

jom rakan-rakan kita melalak nyanyi lagu ni .
sedapp . bleh layan buat tidur
sapa reti main guitar ada chord skali kat bawah ;)

 




Verse 1
 E               C#m
Baby, I know the story,
               F#m
I've seen the picture,
            B               E
it's written all over your face
 E                    C#m                   F#m
Tell me, what's the secret that you've been hiding? 
               B          E
And who's gonna take my place? 

Pre-Chorus
    A                  E
I should have seen it coming,
    A                  B
I should have read the signs 
   F#m      B 
Anyway, I guess it's over 

Chorus
E                   B            A 
Can't believe that I'm the fool again 
     B                      E
I thought this love would never end,
 B             A
how was I to know? 
     B
You never told me 
 E                  B            A
Can't believe that I'm the fool again, 
    B                  E    
and I who thought you were my friend, 
 B             A
how was I to know? 
     B
You never told me 

Verse 2
 E                    C#m
Baby, you should've called me, 
                F#m
when you were lonely, 
            B              E
when you needed me to be there
 E                C#m
Sadly, you never gave me 
            F#m     B
too many chances to show you 
             E
how much I care 

Pre-Chorus
       A                  E
Ooh, should have seen it coming, 
    A                  B
I should have read the signs 
  F#m       B 
Anyway, I guess it's over

Chorus x2
E                   B            A 
Can't believe that I'm the fool again 
     B                      E
I thought this love would never end,
 B             A
how was I to know? 
     B
You never told me 
 E                  B            A
Can't believe that I'm the fool again, 
    B                  E    
and I who thought you were my friend, 
 B             A
how was I to know? 
     B
You never told me

E   B   A   B                        E      B      A      B
            About the Pain and the tears             oo ooo
E   B              A       B               E    B   A   B
    If I could I would...  Turn back the time...

Pre-Chorus
       A                  E
Ooh, should have seen it coming, 
    A                  B
I should have read the signs 
  F#m         B 
Anyway, I guess it's over

Chorus
 F#                 C#            B 
Can't believe that I'm the fool again 
     C#                     F#
I thought this love would never end,
C#             B
how was I to know? 
     C#
You never told me 
 F#                 C#           B
Can't believe that I'm the fool again, 
    C#                 F#    
and I who thought you were my friend, 
C#            B
how was I to know? 
     C#
You never told me
F#                 C#            B 
Can't believe that I'm the fool again 
     C#                     F#
I thought this love would never end,
C#             B
how was I to know? 
     C#
You never told me 
 F#                 C#           B
Can't believe that I'm the fool again, 
    C#                 F#    
    ooooo yeaaaah       fool again
C#            B
how was I to know? 
     C#
You never told me
F#                 C#            B 
Can't believe that I'm the fool again 
     C#                     F#
I thought this love would never end...

Ketika ada seseorang manusia yang membenci seseorang manusia itu setengah mati, itu tandanya dahulu dia pernah mencintainya setengah mati . 

tiada kena mengena dengan sesiapa :D

final exam




Besok bermula lah paper pertama untuk final exam sem ni
oop java . stand for object oriented programing in java .
untuk pengetahuan orang ramai, gua paling menyampah kat subject ni okay.
sbb banyak main dengan coding2 yg mcm tutt sikit tu and kena byk hafal teori .



k ni lah rupa saya tgh study sekarang . berterabuq , serabut dan tak tahu punca
apa pon wish me luck okay kawan2 . byebye !

untuk mama myra ;)

follower dah sampai 200 mehh
sumpah ta caya beb . jadi jakun sat ! mana tak nye kan . 
belog kosong, buruk, have nothing, crita pon hal aku je, fakta takda lgsung . haha . 
lagi satu iklan habuk apa pon tadak !

tribute lahh untuk kak mira kan, the lucky number 1 jadi follower ke 200
beliau adalah wife, housewife dan juga seorang mama ! wahh awesome..
disamping menjadi blogger terhebat. ! ni link belog dia http://belog-myra.blogspot.com/

jum tgk sikit screen shot dr belog mama mira kita :


 thanx macik mira ! ;)
life is spinning. round and round like a wheel.
sometimes we are on top , sometimes at the bottom
but i dont feel like im on top even once . pathetic right ?
now is the time i remove and delete you gently ,
you know why ? looks like i've been betrayed cheated and stabbed
my heart break like a made of glass yg tak dapat dipulihkan tu ,
please tell me that you never knew me before ,
please tell me that you are pretending to be happy like a whore ,
but life must go on . actually , i dont believe to karma , qada' dan qadar kan ada.. 
everyday im waiting for the next day just wanna see the new path .

thank you very much for the person who gave me a strenght
*nurul wahida binti hisham


You’ll never enjoy your life,
living inside the box
You’re so afraid of taking chances,
how you gonna reach the top?

Rules and regulations,
force you to play it safe
Get rid of all the hesitation,
it’s time for you to seize the day

Instead of just sitting around
and looking down on tomorrow
You gotta let your feet off the ground,
the time is now

I’m waiting, waiting, just waiting,
I’m waiting, waiting outside the lines
Waiting outside the lines
Waiting outside the lines

Try to have no regrets
even if it’s just tonight
How you gonna walk ahead
if you keep living blind?

Stuck in my same position,
you deserve so much more
There’s a whole world around us,
just waiting to be explored

Instead of just sitting around
and looking down on tomorrow
You gotta let your feet off the ground,
the time is now, just let it go

The world will force you to smile
I’m here to help you notice the rainbow
Cause I know,
What’s in you is out there

I’m waiting, waiting, just waiting,
I’m waiting, waiting outside the lines
Waiting outside the lines
Waiting outside the lines

i’m trying to be patient (I’m trying to be patient)
the first step is the hardest (the hardest)
I know you can make it,
go ahead and take it






please don't manifest any fake feeling okay . ;)

dubstep

dulu 1st time layan vedio ni, viewer nye baru 9 juta lebih
tak sampai sebulan dah up 12 juta . laju seyhh . 
tak heran lah dlm smggu di release kan dah sampai 5 juta viewer
sbb dance laki ni mmg terbaik dari ladang habaq hangg..

01.11.11

mesti dah ramai wat entry pasal tarikh ni kan . kan kan kan ?
k wutever . i have my very own story actually . :D
nak tahu apa ? ? ? nak tahu ? ?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

tadaaaaa !!
haaa tudia celah mana mai kasut neh .
mmg nak cerita pasal kasut pon .
nama dia NIKE MURCURIAL *tergeliat gigi nak sebut
akhirnya gua mampu jugak sarung kasut ni kat kaki
dah lama mengidam okay.

.
muka batak boleh ?
bhahahahaa...

rakan2 yg tahu cerita sebenar boleh tutup mulut okay ?
mimpi dah jd kenyataan actually . ;)





i have to attend endterm test earlier next week .
pray for me yeahh rakan2 !
terima kasih kepada sesiapa yang mendoakan kehancuran kebahagiaan aku ;)


hypnotised


I feel like I've been here once before
You threw my bags out through the
Door and in the Road
I came home to find them on the floor
And as the rain began to pour
I got cold

And I tried to compromise
But you keep telling me all these lies
Now I don't get to say my
Last goodbyes

Goodbye to you've been wastin
All my time
You're no longer mine
And now you've left me
I can't seem to get you off my mind
That's when I realised you had me hynotized

Why am I now living on my own
She keeps inviting people home all the time
Why am I still paying for her phone
When all the luxuries she owns should be mine

Now I start to wonder why
You shrug me off when I say hi
You treat me so bad
Despite how hard I try

Girl you can't hold me back no more
You're not even worth me writing lyrics for
We had something good together
Do you think you were being clever
To throw me out in awful weather
How do I forget you now

I can't get you off my mind
That's when I realised you had me hypnotised


semangat naik kejap dengar lagu neh :D
artikel dah agak lama . tp peduli apa an sbb gua dah terkena tempias sikit2..



BILA LELAKI BETUL2 SERIUS DALAM PERCINTAAN…

Kecantikan kamu diketepikan…keikhlasan kamu diutamakan... Apabila timbul orang ketiga, dia akan hilang akal dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali kekasihnya. si dia akan sentiasa menghantar sms..wlpan diblas..ini tnda si dia sentiasa memikirkan kamu…

Si dia sanggup menitiskan air mata demi kekasihnya.. Bukan semua lelaki anggup menitiskan air mata hanya untuk seorang perempuan.

Tidakkah kamu terharu melihat seorang lelaki yang sanggup menitiskan air mata demi kamu. Itu membuktikan cintanya begitu kuat buatmu. 
*k part ni yg aku rasa paling tak leh belah sekali . malu okay..

Sentiasa menghiburkan hati kamu dikala gundah...

Sentiasa bersungguh melakukan sesuatu untuk kamu.. .Jangan kamu anggap teman lelakimu seorang yang kuat membebel Sekiranya setiap masa dia cuba memberi kamu nasihat. 

Ingat, nasihat bermaksud mengingati. Jika sudah sayang, macam-macam akan kamu fikirkan termasuklah bimbang akan kehilanganya. Begitu juga jika teman lelakimu menyatakan dia selalu memikir dan risaukan kesudahan hubungan kamu.

Ini bermakna dia selalu fikirkan mengenai hubungan kamu dan bagaimana untuk menyelamatkannya dari berakhir begitu sahaja 

Ada juga lelaki yang cepat berasa sensitif dan mudah marah sekiranya apa yang diperkatakannya tidak diambil perhatian, lebihlebih lagi dari orang yang dia sayangi. Baginya kamu bersikap acuh tidak acuh.

Hal ini boleh menimbulkan perasaan cemburu meluap-luap, tambahan pula sekiranya kamu boleh menjadi pendengar setia apabila berdampingan dengan orang lain.

Pasti dia merasakan dirinya tidak berguna pada kamu.. Lucu tapi hakikatnya begitulah apabila teman lelakimu berperangai tidak ubah seperti anak-anak kecil semata-mata untuk mendapat perhatian daripadamu. 

Si dia mahu bermanja dan inginkan kekasih hatinya melayannya lebih daripada orang lain yang pernah kamu sayang. Kalau dia merajuk hati, sesekali cubalah untuk memujuknya. 

Kamu hadapi masalah dan orang pertama yang datang membantumu adalah teman lelakimu. Tandanya dia tidak mahu melihat kamu susah dan rasa bertanggungjawab untuk membantu. 

sekiranya teman lelakimu sentiasa bertanyakan soalan yang sama, “you masih sayang i?”, jangan anggap itu satu persoalan yang membosankan. Itu tandanya si dia tidak mahu kasih sayang kamu kepadanya menjadi luntur. 

Sebab itulah, kalimah tersebut sentiasa diulang-ulang agar kamu tahu betapa si dia sentiasa mahu kamu ingat diri kamu sudah dimiliki olehnya.. Tidak suka kamu memakai seksi...kerna tidak suka kamu diperhatikan lelaki lain wlpn berlengan pendek... 

Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya kerana perasaan cemburunya yang meluap-luap. Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya kerana dia sentiasa berasa curiga. 

Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian kepadanya. Dia tidak akan melayan perempuan lain yang tidak ada urusan penting dengannya. 

Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan berasa serik dan tidak percaya dengan cinta perempuan lain namun dia sentiasa mengharap kekasihnya kembali kepadanya.

Dia tidak suka kamu keluar malam…tanda ingin menjaga pandangan org terhadap kamu... Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya namun jikalau dia dia berbuat demikian itu bererti hatinya belum 100 peratus mencintai kekasihnya.

Dia tidak suka ada lelaki lain mendekati kekasihnya. HARGAILAH Lelaki dan terimalah mereka seadanya…. Berilah diri kamu peluang untuk kembali mencintai seseorang yang bergelar LELAKI.



yeahh . i dont think all of arcticle above terkena dekat gua . tapi cukup untuk buat gua terasa ;)

takda sebab

k hari ni gua bangun lambat gilaa
kelas start pukul 8 tapi bangun 8 lebih sikit-sikit, normal lah tu kan
maybe sebab gua tido lambat sngt kot . tak tahu lah buat apa bleh tido lambat
yg pastinya gua tgh tggu someone mcm org takda hala tuju . *mood serius . but nevermind...
think positive okay zharif...

ingat kan gua dah yg paling lmbat ...
rupanya ada lg yg mengekor ta bangun weyhh. mcm cilaka sekor2 .
dah la bngun lambat, patu tgh rushimg2 na siap g kelas.
ada pulak benda terrkantoi buat gua lg lambat .
nak tahu kenapa ?

sebab kereta gua tersangkut . takleh nak keluar dr parking
sebab apa tersangkut , sebab ada lg 2 biji kereta lg tgh bersantai blakang kereta gua
yg jd masalahnya kereta kat blakang tu kuncinya hilang . awesome !
muka masing2 dah mcm lahanat . pakat tgk hang aku.. 
bukan nak pegi cari kunci . lawan gelak lg ada aaa.

tengah mencari dlm 10 minit last2 jumpa,
tahu dekat mana ? dalam poket seluar org yg tgh mencari *k rekaan semata2
bodoh betol . lepas dah jumpa . then ada lg halangan
kereta yg paling hujung takde org nak tolong alih . sume pakat tolak offer .
memang makan makian gua lah kann..

after dah bleh gerak ke kelas.
gua masok kelas 8.45..  *naseb baik kelas start pukul 9 . puihhh!
memang kena perli kaw2 lah kan dengan lect tersyg kitorang..
lagi2 gua . kuli batak kelas... mmg kena telan je lah semuanya okay.

moral of the story . jangan tido lambat kalu takde sebab ..
the sweet sacrify , throw away all your tears
and build up the new emotion

the day i've been together with my lovely friends

23.10.2011 ~~ 30.10.2011

























i swear that im really2 miss this moment ! ;) 





you

i've found you ,
i've known you ,
i've fall for you , 
i've chased you ,
i've waiting for you,
i've got you ,
i've loved you ,
i've hurt you ,
and i've lost you ,
there's no regret have good time with you ,
and now restart from the beginning ,
this is part of life .

kereta kemek

tudiaa . keta kena langgaq kot belakang .
kemek abehh . 
sapa nak bertanggung jawab nie..
when a stoneheart crying lasting  in car during 4 a.m with no clash. 
when your teardrop be taken out and wet your dress .
when you need try to forget all about unprogress .
when love is a gun and separating me from you i guess .


when i'm trying to let you know how much you mean to me .
when your soul fall down and kiss a dirt and flee.
when try to get up and standing back to build up a new hope with free.
when you've got nowhere to run, the night goes on as i'm fading away from the body.


So i try to hold onto a time when nothing mattered for every minute .
thanks for to be my bestest soulmate yang tiada pengganti dalam persaingan yg sengit.


- zharif fikri -






if you point another offensive words to my girl again ,
then i'll point my middle finger to your fucking face lah bastard.. 
so beware !

need you now ;)



Picture perfect memories,
Scattered all around the floor.
Reaching for the phone cause, I cant fight it anymore.
And I wonder if I ever cross your mind.
For me it happens all the time.

Its a quarter after one, Im all alone and I need you now.
Said I wouldn't call, but I lost all control and I need you now.
And I dont know how I can do without, I just need you now.

Another shot of whiskey, cant stop looking at the door.
Wishing you'd come sweeping in the way you did before.
And I wonder if I ever cross your mind.
For me it happens all the time.

Its a quarter after one, Im a little drunk,
And I need you now.
Said I wouldnt call but I lost all control and I need you now.
And I dont know how I can do without, I just need you now.

Yes Id rather hurt than feel nothing at all.
Its a quarter after one, Im all alone and I need you now.
And I said I wouldnt call but Im a little drunk and I need you now.
And I dont know how I can do without, I just need you now.
I just need you now.
Oh baby I need you now.

selamat hari jadi Ilham Farhani

hari ini hari selasa iaitu 13 september 2011 
adalah hari keputerian adik terchenta ilham farhani bt salleh yg ke 16
laaaahhh . baru 16 tahun . tp awat dah mcm anak gajahnya besar
mengalahkan abg . cisssss
jom tgk gambar beliau dgn abg tersayang

saja nak tunjuk muka bodoh aku sikit .




sweet kan gamba kitorang ?
apapon aku nak megucapkan selamat hari jadi kat hang
semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki disamping keluarga
tak lupa juga dipermudahkan segala urusan seharian
memandangkan beliau stay kat hostel, tak dapat lah nak wish birthday depan2
tggu balik kg this week la nak wish pon
then boleh bawak celebrate dgn kwn2 okay. 
bye bye

sebelum terlupa, iloveyou sunshine ! <3 <3


look forward

never look back again (september 09 2011)
the most wonderful date in my whole life
i'll never forget this moment until the world has been collapse ;)
thank you very much for your happiness .


i will keep you as long as i can !

yang terlewatkan ;)

Ke mana kau slama ini
Bidadari yang kunanti
Kenapa baru sekarang
Kita dipertemukan?

Sesal takkan ada arti
Karna semua t'lah terjadi
Kini kau t'lah menjalani (du du du du du)
Sisa hidup dengannya

Mungkin salahku melewatkanmu
Tak mencarimu sepenuh hati
Maafkan aku
Kesalahanku melewatkanmu
Hingga kau kini dengan yang lain
Maafkan aku

Jika berulang kembali
kau tak akan terlewati
Segenap hati kucari (du du du du du)
Di mana kau berada

Mungkin salahku melewatkanmu
Tak mencarimu sepenuh hati
Maafkan aku (Oh)
Kesalahanku melewatkanmu
Hingga kau kini dengan yang lain
Maafkan aku

Walau kuterlambat
Kau tetap yang terhebat
Melihatmu (melihatmu)
Mendengarmu (mendengarmu)
Kaulah yang terhebat

gathering

berbuka puasa bersama tok dan wan  
serta family-family yg berdekatan bg pihak ayah
tak lah semeriah mana pon . tp amat bermakna ;)

lauk2 pon ala-la kemelayuan je la kan . 
petai ada , sambal belacan pon ada
nak western mmg xdapat la der


inilah spupu spepat saya . tak semua yg ada 
ada yg belom balik lg

gamba tak byk sebab nanti ada org bising kat situ
ya la kan . budak ni nak mai makan ke nak amek gmba

bye2 ;)


penang

let's the picture tell our story ;)


menunggu giliran untuk menaiki feri 



okay . ni gamba kat queensbay . cantik bhaiii..








ini pulak time dekat batu feringgi . 2 a.m~





dah puas jalan2 . teros pegi bersahur dekat kapitan
patah balik ke queensbay sana . mahal nak mampos mkn kat situ

yang terakhir sebelom terlupa . usha awek kat quensbay mall . HAHA

bye bye~~ ;D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anda telah ditangkap

Anda telah ditangkap