kalau entry lain tak boleh tgk pada linkwithin tu . sila tukar link ke http://zharifsalleh.blogspot.com/ . masalah tenikal disitu ;)

Followers

more than words . cover by zharif fikri and ilham farhani

tak mahu cakap banyak . enjoy ! ;)


currently in kuala lipis pahang . (",) 

Selamat Hari Jadi Madam Faridah

Siapa tu ? of course lah my mak !
hari ini genap umur beliau yg ke-50 . (25/05)
dah di kategorikan warga emas dah mak . 
lepas nie rajin2 lah pergi ke hospital check sana check sini. haha
lagi 6 tahun dah nak pencen as english teacher's kat skolah sana .
rindu pulak nak pegi skolah ngn mak masa kecik2 dulu . ;DD 
dah la pegi skolah xpenah mengajar . harap kelas tambahan je 
*beliau yg kata oke !
mungkin sbb you berjawatan  kat situ kot . watever la kan..
so get ready lah untuk jadi suri rumah sepenuh masa . 
anak mak nie sentiasa ada di rumah untuk menemani dan menghabiskan duit anda . ;)

saya x pandai nak wat penghargaan yg grand2 kat beliau .
yg edit vedio sana sini or slide show bagai tu lah kan .
tp hati saya sngt ikhlas... ;)

nak tgk mak saya x ?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
taraaa !

actual picture saya ada kt sebelah .
memandangkan ini tribute untuk beliau . crop byk2 pon xkesah kan

eh belom ucap lg nie . 

selamat hari lahir dan semoga panjang umur disamping suami dan anak2 tersayang !

lastly . nak cakap....
im very proud to be your son mother ! ;)

Sorry la mak . Selamat hari guru .

wahh . 16 may . hari guru lah . semua orang tahu la kan ...
so now im gonna make a wish to all teachers and lecturers because with or without you ,
might be my life in the darkness . wah speaking omputih * bersepah2 gila ayat

SELAMAT HARI GURU !!

tapi kan , ada cerita di sebalik sambutan hari guru ni .
anak ckp kedah . mak ckp bahasa ibonda dia lah . (k.lipis)
situasi ketika mak dok sapu sampah .

ANAK : mak . dulu masa skolah kan . asal besok hari guru ja . mesti mak ajak keluaq
             beli hadiah kan .
MAK   : ye la . dah nama pon hari guru kan . mesti la kena bg hadiah kat cekgu2 .
ANAK : tau la . tapi awat mak ajak p beli . mak pulak yg lebih2 .
MAK   : besok kang kwn2  bg hadiah kat cekgu . mula la nak merungut . x tlong belikan
            hadiah tu .
ANAK : (diam) *betul jugak tu kan..
MAK   : kenapa ? kali nie pon nak suruh beli hadiah kat lect2 kat poli tu jugak ?
ANAK :(belum sempat si anak nak jawab , si mak potong dulu )
MAK   : hah !! x payah nak mengade . dah besar gedabak mcm nie pon nak suruh orang beli .
            lgpon xpayah nak ucap sangat kat cekgu2 tu dulu . ucap kat mak dgn ayah dulu ha .
            ingt apa ! cekgu jugak . dah la masa hari ibu dulu pon x ucap sepatah haram .
            pandai2nak suruh org beli pulak .
            *nah . kan dah kena sound
ANAK : aik , marah pulak .  x cakap pa pon .
MAK   : hang pi mintak kat ayah !
ANAK:  (teringat kembali) *mmg pon . aritu terlupa nak ucap selamat hari ibu .
            tapi kan . kenapa lah mak ni jujur sangat . tersentap hati nak mak .. haihh
           
harap2 x kan terlupa lagi la nak ucap kat beliau pada tarikh2 sedemikian kan . HAHA .
yg paling penting . 25.5.2011 . hari jadi beliau yang ke......sumpah x ingat . nanti p check lain . 
kena tya adik bradik . kalo tya tuan punya badan mati kena rembat .

terima kasih~~

Bismillahirahmanirrahim~~~

ehem . alhamdulillah saya dah cukup 20 tahun . pada 14 mei 2011
dalam hidup yg penuh dgn panca roba ni , 
xsangka pulak dah hidup selama dua dekad . syukur alhamdullillah sangat2 . amin~~
terima kasih jugak kepada facebooker2 yg dikenali diluar sana . sbb wishh kan .
kalo xda fesbuk sorry lah nak dapat perkataan2 HB bagai tuh..haha
beberapa hari sebelum mencapai tarikh tersebut . begitu banyak lah perkara2 yg sempat aku buat .
siapa sangka dari kedah nak ke johor bersendirian melawat kengkawan kat sana .
 wahh hebat x ? *muka bangga nie .. haha 

Dah la pegi sana xda planning langsung . maen redah je .
janji aku dapat jumpa budak2 kat sana yg sekian lama menuggu ak tuh . *wah bajet ada
bila dah sampai2 . suma buat2 terkejut lah kononnye . adoii sweet giler !
macam nak patahkan je leher sorang2 ...
tyme sampai dalam 7 . 30 pagi , sume tgh tido pacak kepala la lg . 
skali tegur . sume bangun macam robot . kelakar sungguh ..

Apa pon best gilaa dapat pergi sana . walaupun sangat sekejap 
2 hari saje , tp puas aty ar . bleh spend dgn rakan2 yg telah lama x bersua bagai tu .
Dan sorry kepada yg x sempat nak jumpa tuh . n 1 keping gamba pon x sempat nak snap .
sbb jadual agak pack la bila dah sampai sana  , sedih giler *tudia bajet budak bisnes pulak .

Nak tau apa yg paling best setelah sampai sana ?
dapat makan mcD free . org yg  x disangka2 belanja weh . nak tau siapa .
mesti korang sume penah dgr nama CG kan ? stand for Cik Gojes tuh . blogger yg tgh up skrg nie ..
bleh klik nama dia kalo nak tahu .
saya jugak adapat hadiah hari jadi dari dia beb ! perhh . terharu sangat2 ouhh .
x sia2 merantau ....ngahaha . grand giler .
nak tgk apa hadiah tuh . jum3...

haa ini diaaa !!

                             
alain delon mari .
kat sini ada tali pinggang , wallet dan pen .
amek kau . xpenah2 ak dapat brg branded ceni . nak beli mmg xmampu
giler la kan..haihh

 nampak tak kad ucapan tu ? hand made seyhh . cantik sangt !
xtau la brape lame tuan punye badan tu nak siap kan . xbyk pulak dia tulis . haha


terima kasih byk2 lagi sekali kepada cik Nur Amira bt Adnan . *sebat
hadiah tersebut sangat gojes mcm anda . ;)





May ?? very special .

bulan yang penuh dengan warna-warni .
macam pelangi actually . 
banyak tarikh2 yang bermakna dalam hidup ini .
do you want i to mention it ?..yes surely !

bermula dgn 5 mei.. aizar , rakan sepermainan semasa free .
diikuti dgn 6 mei.. najwa , iaitu classmate yg sngt chubby .
seterusnya pulak 8 mei.. muzzaffar , member yang digelar abang barangkali .
11 mei , shah . jejaka hensem yg didakwa kembar yg sangat berbeza personaliti .
peristiwa berdarah 13 mei , rusuhan kaum yg hebat telah berlaku di Malaysia in 20th century .
tidak lupa jugak kepada Zafirah . also 13 mei...iaitu rakan yg baik hati budi .
hari guru 16 mei . kedua2 my parents sambut sekali .
19 mei . hari jadi amira iaitu rakan tersayang yang selalu berkongsi hal peribadi .
tarikh lahir my beloved mother Faridah bt Hussain 25 mei yg harus diingati .

saya rasa tu saja untuk hari ini .
opppssss ada lagi.......
saja nak bagitau motif sebenar wat entry .
14 mei ... my birthday .. Zharif Fikri yg macho sejak azali . HAHA ;)
sebelum saya mengundur diri .
minta maaf kepada tarikh anda yg saya x ingat ..ngeeee.
biasa la tu manusia biasa slalu wat miss . PEACE ! ;)
ehh kejap . 28 mei . jangan lupa tgk UEFA Champions league .
Barcelona vs Mancherster united kat stadium Wembley . 
Barca tetap no. 1 dihati dan harga tiket ada promosi .

okey lahhh...byebye n jumpa lagi !!! ;)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anda telah ditangkap

Anda telah ditangkap