kalau entry lain tak boleh tgk pada linkwithin tu . sila tukar link ke http://zharifsalleh.blogspot.com/ . masalah tenikal disitu ;)

Followers

berdoa



nie abang saya. tenten!

skrg kat mesir tgh berlaku rusuhan. nk jatuhkan Presiden Husni Mubarak, nk beliau tarik diri dari kerajaan. sbbnya remaja kat mesir ramai menganggur dan dibelenggu kemiskinan sejak pemerintahannya sejak 1981. Bila rakyat2 merusuh, mmg akan berlaku keganasan dan kekarasan lah kan..xsah kalo ade yg x mati. mesti ada punya la walaupun sorg dua. yang paling risau skali abang saya Muhammad Farhan bin Salleh iaitu student universiti of cairo. tempat merusuh berlaku tepat bawah rumah sewa beliau. keluarga saya kt kampung semua risaukan keadaan beliau kat sana. harap2 beliau kat sana dalam keadaan baik selalu. pekara paling best skali..muka mamat tu masok berita tv3 hari nie..bg laporan semasa pelajar malaysia kat sana. tekejut berok aku beb. cayalah brader..! haha. 1 lg mak pesan. jgn skali2 nk tumpang merusuh..faham !



jom layan

kat sini nak bagitahu 10 lagu yg saya selalu layan bila jiwa dalam keadaan 'koyak'.


1. Your guardian angel-The Red Jumpsuit Apparatus

2.Munajat Cinta-The Rocks

3.Its end tonigt-All american reject

4.Pergi-Aizat *budak ini sangat2 telented.

6.Baby im yours-Arctic Monkey

7.More than words-Westlife and Extreme

8.Your call-Secondhand Serenade

9.Dear God-Avenged Sevenfold

10.Unintended-Muse *suka ulang banyak2 kali*

Your love has been denied


Cinta anda bertepuk sebelah tangan? Tentunya, membuat hati anda terasa perit. Perasaan sakit sekaligus kesal dalam keaadaan seperti itu mesti akan terjadi. Bagaimanapun juga, di dunia ini tidak ada orang yang suka apabila cintanya ditolak si dara yang selama ini diidam-idamkan.

Namun, jangan biarkan sakit hati itu membuat kehidupan peribadi dan sosial anda terpuruk. Anda sendiri yang berasa rugi. Anda boleh bangun kembali jika ikut 'ini', She Knows:

Jangan menyalahkan diri sendiri
Buat apa anda menyalahkan diri sendiri hanya kerana kegagalan cinta. Wal hal, hidup ini tidak akan berakhir hanya kerana si dara itu menolak ketulusan cinta anda.

Jangan biarkan diri Anda terjebak pada perasaan bersalah. Fahamilah penolakan itu. Anda tidak rugi meskipun si dia tidak menjadi milik Anda. Buka hati Anda pada 'si dia' yang memang benar-benar mencintai anda.

Realistik

Sekali lagi, sedarilah bahawa penolakan ini bukan pengakhiran segalanya. Percayalah, pengalaman telah mengajari anda. Kita pasti akan mendapatkan yang lebih baik. Jangan membiarkan perasaan sakit hati menguasai diri. Kerana hal ini hanya akan menyiksa perasaan.

bersukan

urgghh. hari ni lah hari yang paling penat sejak lahir. game start pukul 12am til 2am.
player fit 10 org. no subtitution. main sampai lebam. sume nak perform to push the limit. sepak member sendiri pon ada. sampai tersembam makan kapet court.bila dah habis maen. sume balik terus bum2. xpayah mandi pon. org ckp ta elok mandi time time macam nie. so. sume smelly like a rose lah jwb nyer.. =)

situasi

sangat sedih, kwn saya kemalangan tgh ari td. langgar lari lebih kurang.
perlu ke hospital. tp tyme 2 hujan jgk turun dgn lebat. so dorang minta bantuan ak suh anta by car. kebetulan pula my fren yg lg sorg nie pinjam kita nk blik kg sbb emergency. so. xbuleh nk bbuat2 apa. sory guys..

terbalik kuang


skang jadual makan saya dah brubah. makan tgh hari sudah ke mkn malam. makan malam ke makan pg (12 tgh mlm dan keatas)..brekfes jgn tya lah. dah xjumpa byg..dah xd istilah makan pagi dlm jadual makan harian. saje nk bgtaw baru blik pekena char koehtiaw.kotiaw,kueytiaw.ahh..xtau nk spelling cena.jnji phm..chekidawt!

kenapa aku suka muzik.? (one in a million)

muzik kan best. lg best kalau kita bleh ikot menyanyi skali + bleh ikot main melodi lagu tu. tp suma 2 depend kat keadaan dan mood kita jgk. kdg2 muzik ni dapat mgenangkan ak kepada kisah silam yang lepas2. contohnya certain lagu tu ak penah tujukan kt seseorang or sum1 tu penah dedicate kat ak. sure ak ingtkan beliau. sudah menjadi habit ak tetiap hari untuk mendgr muzik ataupun menyanyi lagu2 yg selalu ak menyayi, sbb nyer skang agak tidak berkesempatan nak ikut latest song yg release skrg. dgr radio pon jrg sngt. act ak agak tidak kesah kepada genre2 lagu skrg.. sume ak leh bantai..untuk pembaca.(walaupoun xde)nie ade lagu yg pling ak layan untuk masa skrg..

balik kampung


tetiap mggu aku balik kg, sbb nya parents ak kasi duit ckup2 saja untuk smggu..dorang tahu kalo kasi lebih msti ak extend lbih smggu n konfem xmau blik. tp xpe lah..ak ikut je ckp dorg..ada skali tu..ak terus terang bgtaw aku nk blik 2 mggu skali, xpun lebih sbb xlarat nk drive tetiap mggu blik kg.lgpon leh save minyak gak kan. k la dorang pon dgr ckp ak..tp 2 sume sblom adik ak duk hostel..start taon nie. adik ak farhani (form 4 )dah stay kat hostel.. so tggal la mak n ayah ak bdua kat rumah. mesti busan giler kan. tgk muka yang sama je hari2,,so. my ayah call la ak suh blik mggu nie,,kesian kat mak duk sorang2. dah xtau nk berborak ngn sape. sebak jgk dgr ayat 2..dulu bleh jgk dye borak2 ngn adik ak. tp skang dh xde sape..abg n kakak ak lg lah. sorg blaja mesir. sorg lg giat bkerja kt spital kL. mmg xjumpe jln pulang la jwb nye..lepas ak abes kls hari khamis lepas terus blik ke kg. sampai2 je parents ak tgh bersembang2 kt halaman rumah. agaknya tgh tggu kepulangan ak kot. chewah.. bila jejak kaki keluar dari kereta mak ak ajak msok makan. dari luar ak dh bau wangi dh..skali pandang kt atas meja.wauuuw..my faveret makanan tuh.kalo camnie gayanya tetiap mggu ak blik kg pon xpe..sblom nie xde pulak nk wat camtu..huhu.pancing*

january 04 11


kelas aku untuk hari ni start pkul 8 pagi. macam byase lah, 7 stgh baru nk celik mata(6 stgh bgun smmyg sbuh ok). dah la duduk bramai2 dalam 1 rumah. pastu sume bgon tido serentak. konklusi nye sume pakat brebut toilet la. tp xkesah dak2 rumah sewa aku sume mandi cara 'express dont2 stop'...sume leh siap dlm masa 15 minit..lps sume dah siap. kitowang g kls same2..tp blik xskali la sbb ad yang kene drop paper..so ak kna lah stay..patu dlm kul 1 aku blik..amy housemate kasi barang kat aku..mule2 skali ak prasan post laju..sbb dye pye title kaler merah.mnonjol dari yg laen..sbb 2 ak prasan dulu..rasa nk bukak.tp syg pulak..sbb balutan kotak 2 agak kemas dan cantik. setelah menerima banyk tekanan dari kwn2..ak pon bukak lah 'hadiah' tu...waooo!!! tgk kotak pon da cantik..luxury gitu....mmg suspen...sume da meleleh tggu movement ak yg sterusnya iaitu bukak tudung hadiah. tp....ak xbukak la.sbb nye..not ready nk tunjuk org.so kanak2 yg sedang mnggu nie pon patah hati sbb xdpt tgk..huhu.pepon dorg paham ak kot..seterusnya ak msok blik sorg2..nk tgk hadiah tu..wahhhh!!!..lagi skali..ak nmpak 2 helai kain putih, bsertakan kad ucapan n key chain..berseri2 beb...suci...mmg cantik waa cakap luu..dua pasang tshirt (CK)..perhhh...mcam tau2 je ak nk tshirt 2..sbijik mcm ak nmpak kt butik aritu. tp da ade org kasi..alhamdulillah..rezeki ak sbb sabar..lg 1 t shirt tu aku tanak pkai n yg n lg 1 ak nk pkai tetiap hari..sbb ad 'msalah2' tertentu n ak nk simpan wat souvenir yg terbesar penah ak dapat(L). ak pon pkai lah tshirt yg cap CK nie..really2 suits me .. so ak pon kua lah blik.nk show off skit ak dpt baju cantik..haha. konfem dak2 tu jeles..smpai mnangih2,,, thanks sngt2 kepada person yg kasi hadiah tu, dari selatan terus ke utara dgn pantas...trima kasih byk2 lg skali..chingg.. =)

cerita saya 2009 2010



posting kali nie aku nak ceter skit pasal nasib aku yang berlaku pada tahun lepas beberapa hari yang lalu. *chingg*..dalam 2010 yang lepas aku mempunyai 1 pengalaman manis iaitu belajar kat 2 istitusi berbeza pada tahun yang sama. memang hebat pengalaman ni, xsemua orang dapat rasa(hati sngt sadis). yela..mula stadi kat tempat hebat. pastu down skit, ke politeknik..bukan nk buruk2 kan tempat baru aw.cuma nk bezakan antara hak dan batil.eh xda kene plak....niway..sambung citer balik..dulu aku belajar kt uthm(universiti tun hussein onn malaysia)saje nk bgtaw, diploma elektrik elektronik,sbb memembe aku rmai tye blik 'u ape 2?' since julai 2009 till mid 2010. sempatlah merasa 2 semester yang 'sama' kat sana. banyak sngguh pengalaman kat situ..kalo cite kt entri kali nie mmg penuh page la..selepas berada selama hampir setahun merantau kat bumi parit raja batu pahat johor, aku transfer ke jitra kedah kembali iaitu tanah ayaq aku iaitu polimas (politeknik sultan abdul halim muadzam shah).mesti ada yg nak tau walaupun xramai kenapa aku pindah. jawapan senang(kick out). masa tu perasaan dh bcampur baur lah. mane tak nye. tggal kwn2 lama kat sana an. makan tido mandi sume sesama,,pastu ada sorang membe aku dak kedah nie(pax azfar)..dari kedah sampai ke johor drive ngn aku,then asrama lak sebilik ngan aku, katil atas bawah je, 1 kos n 1 kelas. mmg partner terbaek penah aku dapat la. masa aku quit dari sane..perhh.mmg big impact..sbbnye barang2 aku dah bsepah2 n xtau camne nk bawak blik kdh. tp aku bawak jela stakat yang mampu. kasut2 aku 5 6 pasang tu aku sempat amek 2 pasang je.yang laen sume jd brng wakaf..tp xpe la, bleh beli baru kan. mak bapak kan ada. =)..lepas abes 2 sem kat sana. sempat cuti sbulan lebih aku teros register masok poli. aku pon x aspect my parents isi poli..ikot saja arahan mereka.maybe dorang rasa aku xleh nk follow kot ataupun snng mau pantau aktiviti aku.. uii...sangat x percaya.rmai betul budak2 yang aku kenal kat sini rupanya..naek segan pun ada maa..lepas stay smggu lebih kat sana. ada sorg membe ternampak aku kat lif then tya 'aikk..hang wat pa kat sini'??
haha..sangat x logik soklan itu. msetilah aku nak blajar kan. xkan nk mgajar..tp aku paham knapa beliau tnya sebegitu. xkesah lah..lama2 dya tau sendiri la tu..dalam aku belajar dekat2 8 bulan kat sini. aku ada ternampak dua org budak yang aku kenal kt uthm dulu. directly aku tya. 'uthm kan...?' tiba2 dia blur sekejap then baru jwb ya.huhu..agak2 aku mesti dorg pun senasib je ngn aku. masa mula2 aku belajar kat poli ni dulu.uhh..mmg susah nk ikut rules n law mereka. rambut kena pendek. no jeans tp kdg2 aku sebat jgk n wajib tuck in. mmg berbeza dgn cara hidup dulu. tp dh lama2 oke la. dh xjadi pkara pling susah nk ikut dlm idop aku. so kat sini nk bgtaw..('ikot lah cakap mak ayah, sbb dorang lah aku kat polimas')..bila dh ikot ckp dorang.mintak la ape benda skali pon..konfem dapat.. =)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anda telah ditangkap

Anda telah ditangkap