kalau entry lain tak boleh tgk pada linkwithin tu . sila tukar link ke http://zharifsalleh.blogspot.com/ . masalah tenikal disitu ;)

Followers

dah hobby. ape boleh buat ?

 skarang mr.zf dah tiada aktiviti lain. asal free je kire nak bershooting.
shooting sane shooting sini. x kira masa.
malam2 pon jadi. mentang2 lah da ada speedlight. ;)
then camera dslr pon dh bertambah dalam umah nie kan..
soo org yg baru nak giat2 tu. keja korng shoot aku pulak la ea. noh3..
mari tgk pic2 saya yg baru di shoot tadi.
sume bajet2. =)

bajet2 kan?? haha. dah bleh stop pgg camera dah skang.
da ada personal camman taw.

erm.. sbelom terlupa.
kepada readers. 
meh join meh.. open lg nie..


aku sukakan kau la bodoh !!

enaugh !! i cant do this anymore. ewahh. speaking pulak..
by t way, im a very a good speaker okay. spm dulu english A mari.hahaha. riak pulakk.
orite. straight to the point..
sejak2 kenal kau. dalam tempoh yg singkat. 
seriously i can feel that im really2 love you.
tapi tu lah..orang cantik macam kau. pastu muka tanak komersial pulak..
konfem2 org lain pon nak kan..
no wonderlah kau xrasa apa2 kat aku..?
then sampai kiamat la aku xkan bgtau yg aku suka kat kau. haihh
entah laa. x boleh tengok dia buat macam tu. jelezzz sungguh..
but its okay..hopefully you happy dgn your choice. 
and i will never text you again. bye2..=)

okey skang kita cerita pulak pasal petang semalam.
hang out kat tasik bandar darul aman n shooting lagi..
eh mickey ! muka jangan nak happy sangat boleh. 
aku tahu kau da lama nak bgamba ngn aku an ?
dlm kelas pon da pandai nak malu2 dah skrg. huhh



uppss !! my bad . awek tasik. yg baju putih tu hawt okay . haha 

cewahh zul ! jangan nak bajet star. team hang xpenah beat team aku lg taw.
practice lah kaw2 oke. hahaha

oke lah. nak bercuti selama dua hari daripada berblogging. *eh dua hari je ??  
cukup la tu kan. haha
nak betulkan mood yang tengah bercelaru nie.
c yaa !



Eh kembar ke ?

tengah2 on9 fb. pastu terjeling kat sebelah nak tgk frenlist.
tiba2 tenampak pulak dua org awek cun nie.
muka nak sama beb ! kembar ke ape aku xtau lah.?
meh tengok. mesti korang akan rasa macam aku rasa.
pasti !!



yg atas anne
yg bawah tu cik syeril.

nak kepastian lebih lanjut pasal dorg.
g bukak fb than add..

mari menyanyi

hari ini saya bersama rakan2 meronggeng didalam rumah sewa yg serba indah nie.
yaaa. kitorang menyanyi lagu2 faveret yg slalu dinyanyikan setiap hari.
tp aku xde lah nyanyi pon. tumpang sikit saja.my voice amat teruk oke.
nak dengar tidak ??
 klik link ini.


jgn banyak komen oke.
dgr suda. haha
=)

Didakwa montel

haa. nie nak cerita pasal budak montel pulak neh.
syeril. abes kau. !!
tadi promote aku lebih2 sangat kan. ?
AJ kau pggil ak.mentang lah lips sexy
skang ur tyme pulak. ngagagahahah *gelak angel

dia neh teringin sangat nak kurus.....
xtahu lah kat mana gemok dia. aku pon xpasti.
dia ingt montel tu gemok kot.
but dalam hati nak cakap...pssstt. cute betol ! =)

for me si montel sangat nice laa.
mmg nice sngt2 oke..suara pon sedap beb !
macam jojo yg nyanyi its too little too late tu. besstt. ! haha*memuji
housemate aku sume jeles tgk aku bahagia dgn dia ooo.
untungla dapat berkawan dengan awek comel kan. ;)
tau add saje..




 nie gamba2 terbaru yg di snap kt skype. mmg baru sngt..fresh lg.
hahahhaa. yang mata juling tu sumpah muka you paling klaka penah i tgk.
tapi still comel oke .

sapa yg nak tu boleh la bagitahu.
janda hot chick  nie.
dalam proses tgh mencari jgk rasanya.
nak kenal lebih rapat. follow blog n fb beliau.
no fon sorry. mintak sendiri. ehemm.
c yaa !

uhh panas

makin lama makin gelap kulit aku.
dah la mmg gelap da kan.
melampau2 da suhu kt utara nie aku rasa.
hampir2 42 darjah selsius.*wahh maen sebat je aku
pukul 5 ptg pon still rasa mcm 12 tgh hari. 
mmg global warming. xpenah ak rasa panas camni sejak 20 taon ak idop*chewahh.
dehydrate tubuh aku. 1 hari paling kurg 10 gelas aku minum. puas kencing beb.haha
panas!!
perlukan sunglass untuk ke luar.
tengah buat muka teruk sngat. ;D

tgk kawan saya. 
walaupun keadaaan sangat panas.rojak tetap dihati.
mmg cool...

nasihat kepada anda. panas camni jgn la slalu kuar sngt
dikuatiri hitam kulit anda.
dan pastikan anda minum air yg secukupnya. =)

jum balik kampung .

hari ni kelas habis pukul 1 . dari awal dah plan.
abes je kelas aku mmg terus nak balik rumah kat 'kampung'
rindu ohh nak balik sana . 2 mggu lebih da ta balik beb.
lagi2 abang aku dari mesir tu sudah sampai rumah 3 hari lepas.
ta sabar2 nak tya khabar pasal beliau .
bajet caring pulak ak en . haha

Tapi tibe2 pulak P.A calling bagitahu petang ni ada meeting . pukul 2.30
haaaaaihhhh..mengeluh panjang haku . da la cuaca kat kedah skrg ni tgh panas.
nak buka mata pon tercungap2. macam dok kat melbourne dulu2 daaaa.
da la kena pegi sorg2 lak tu. katanya wakil kelas sahaja.
haaaa..kes yg macam ni la aku menyirap sngt nak jd 'barua' dlm kelas.
ada saja hal kena buat. bini kt rumah pon ta sempat bg makan.

soo kawan2 yg kat dalam rumah sewa ! especially ejang
saya mahu balik rumah oke. kalau nak kua makan. pegi lah jalan kaki.
x pon masak je. sume benda ade..
sape suh xde lesen. kan dah susah. ngahahaha.
nnti aku balik kita tgk bola n kua makan sama2 lg.
sabtu ak datang sini balik. =)

kepada syeril husna pulak. jaga diri tau. biasa la tu hari merah kan
maintain ur mental strenght okeh. kalo rasa perlu makan ubat. makan !
jgn nak mengelat ! faham.!

byebye semua. jumpa kat kampung..

contest mata bulat

hai hai hai hai . mari bersuka ria mari.
jum join contest mata bulat pulak.
kali budak comel baby syeril lg yang tag. yeayy !!!
suka sngt kalo dia tag.
suh join contest. ntah mana dye dapat tah . haha
cik deeba kot.tapi tape. tetap mahu join.
meh tgk muka ustazah syeril husna meh..

nie haa..suci je muka you ceril. :)

oke2. jom baalik kepada contest kita.
iaitu contest mata paling bulat.




tadaaaa..yaaa ! nie je mata ak yg paling bulat rasanya.
walaupun aku tahu mmg x bulat. xkesah la. join sudaa.
ori meh !!


oke skrg anda di tag:

oke thanx. byebye.

Oppss sorry. =)

perasan lah kau .
i don't need your fucking advise la ! bullshit !
ehh aku bahagia la.
ta payah nak sebok hal aku aww .
nahh fuck kau ketat2 !!!
xpasal2 ak post pasal kaw.


gambar sekadar hiasan

saya nak hadiah dari mommy

haa. nampak gamba diatas.
tu adalah iklan untuk join contest dari madam mommy.
kalau nak maklumat lanjut boleh tekan nama beliau yang telah di tag tu ha
da la ta penah dapat hadiah kan. haha =)
terasa nak join sbb ada budak bucuk una nano tag.
Tarikh tutup penyertaan: 28 Februari 2011
macam menarik pulak tgk GA neh. meh join ramai meh.

sini aku tag korang:

enjoy !

tido kan best

puas hati ak hari nie haaa. start pukul 1 ptg sampai dekat2 pukul 6 ptg aku tido.
hrrhh. pening kepala jgn ditanya ah. mmg tahap bukit bukau yg ditarah2 dgn 'kato'.
pastu ak bangun pun sbb kawan buka tirai bilik. bia cahaya masok.
tekanan aku ! hanjing betol.
tp sweet rasa mcm bangun pagi pulak. haha

opsss..terseksi pulak. haha. tapi xpa lah kan. laki. =)
tengok. beseri2 je muka bangun petang. hahahah
k lah..jum p berkayak kat tasik pulak jum..

minum petang untuk hilangkan stress

hari nie diri rasa zero sangat. xtahu camna nak cakap. tuhan saja yang tau.
setiap masa aku jerit sambil menyanyi.
*baby are you down down down. haha
tapi masih lagi ada masa untuk bersama kawan2.
minum bersama rakan2 di warung pak mail
main sebat je nama warung tuh. =)
actually kami bertiga sahaja. sbb malas nak ajak ramai2
takut2 bleh menambahkan kekusutan kepala yg tgh berkecamuk nie.
so ak ajak org yg betol2 leh faham perasaan aku.

enif !! siyes kau kawan aku yang paling kiut .

nie pulak fazli. walaupun hang lagi muda dari aku. org tetap akan cakap aku adik hang.
xpaham sungguh haku.

yeahh ! yellow tuning gitu. ini la boy yang jiwa tgh koyak rabak tu.
cehh..bajet muka sedeh je. haha
mampu minum teh o ais je. xcukup bajet sbb mggu nie x balik kg.

harap2 hari yang akan datang lebih baik dari hari ini. insyaAllah!

skype skype lagi. =)

petang tadi saya sempat skyping ngn sorg budakk. nama dye syeril husna.
ta tahu nama pnggilan sebenar dia apa. macam2 nama ak panggil. haha
cherry,
ceril,
una,
mokk,
montel,
opah,
yang pasti dia tahu siapa aku. =)


ini dia si dia opah saya. comel kan ?


eh2 . wat ape tu ceri.
kecik pulak gamba nie. xtahu lah kenapa kan.
anyway..im enjoy skyping dgn you hari ini. =)

let's memasak

hari ini kitorang memasak nasi goreng cina tahu . ini adalah percubaan pertama semenjak tinggal kat sini . sebelum nie xpenah ada hati pun nak masak sendiri . sume bantai makan kat kedai . tapi sejak kebelakangan ni suma ahli rumah da makin 'sengket' memandangkan elaun diorang semakin nak habis gitu . so sume org decide nak masak saja. xnak lagi makan kat lua . ngahaha..xpecaya haku !
mari kita lihat barang2 yg digunakan untuk memasak nasi goreng tersebut.

ini adalah rice cooker. kena masak nasi dulu then baru bleh goreng. kan ?


ni pulak kuali/belanga untuk masak nasi tersebut .
eh kenapa ada colgate kat sebelah dapur huh ?


nampak x tu apa ? ni la benda2 yg akan dicampurkan kat dalam nasi goreng kami nanti.
-perencah nasi goreng cina, telur, kicap dan sos maggi


tadaaa !!! haa..ni la hasilnya.
simple je kan. sangat mudah, cepat dan pantas. tengok je macam tu.
sedap beb!
dah save bajet 5 ringgit 1 hari.
cubalah dan selamat mencuba. =))

bagi saya mike tompkins lah terhebat. =)

;) ;)
mike oh mike, serius kau hebat. walaupun aksi kau nie nampak macam bodoh. entah berapa liter air liur kau tersembur kat microphone tuh. tapi mmg stylo abes. best kalo bleh jd mcmkau..berbakat besar gitu. kau xperlukan muzik pon untuk menyanyi. suara dan mulut sahaja sudah mencukupi. Best betol kalo bleh jd macam kau kan. xpayah susah2 belajar main alat muzik bagai. Keep it up brader. aku akan ikut setiap perkembangan kau kat youtube. (subscribe)
*walaupun kau xkenal sapa aku.


barang saya

saya menerima cadangan daripada kawan2 saya untuk wat entry kali nie pasal barang2 saya. haha. sebabnya mereka agak sakit hati melihat barang saya paling bsepah dalam rumah. =)

mari kita lihat kawan2.



dari depan , B.U.M equipment , Levi's , Adidas , Converse All Star ,
dari belakang , Converse All Star , Nike Mercurial dan Adidas Acuna.



ini pulak jeans saya.
dari kiri , Levi's 501, Body Glove Basic Active , Edwin Blue Trip , Louis XIII , Edwin Denim , B.U.M 608.

dalam bilik nie rasanya ruangan tu untuk saya sorg sahaja. org lain sorry to say lah. kena gantung tempat lain. =)



haaa ini pulak baju2 saya yang ada kat umah sewa nie. kemas kan? hahaha
xtau lah brand apa. besepah sangat.




ini baju2 yang x sempat di hanger. (xcukup hanger)

ada lagi barang2 saya yang tidak dipaparkan kerana sbb2 tertentu. Lagipon ia mmg tidak ssuai untuk papran umum =)

Canon

ini adalah lagu2 yang terhasil berdasarkan melodi canon in D by Johann Pachelbel.


Spiritualized - Ladies and Gentlemen we are Floating in Space
Green Day - Basket Case
Vitamin C - Graduation Friends Forever
Dennis Lambert & Brian Potter - One Tin Soldier
Belle & Sebastian - Get Me Away From Here, I'm Dying
My Chemical Romance - The Black Parade
Blues Traveler - Hook
Goldfinger - Superman
The Polyphonic Spree - Light And Day / Reach for the Sun
Coolio - C U When U Get There
Joe Jackson - Hometown
Tupac - Life Goes On
Therapy Sisters - Pachelbel's Tantrum
The Farm - All Together Now
First Class - Beach Baby
Mary-Kate and Ashley - Imagine
Relient K - Operation
Happa-tai - Yatta
Delerium - Paris
Aphrodite's Child - Rain and Tears
Lutricia McNeal - Rise
[several artists, including Paliament] - Oh Lord, Why Lord?
Menelik - Je Me Souviens
Libera - Sanctus
Arianne - Komm, Susser Tod
Bob James - In the Garden
Brian Eno - Fullness of Wind
Akon - Don't Matter
Pet Shop Boys - Go West
Eternity - Wonderful World
Eternity - Love
Eternity - You Smile
Sweetbox - Life is Cool
Emiri Miyamoto - Break
Bond - Lullaby
Alain Barriere - Tout s'en va déjà
Oscar Benton - I Believe In Love
All Angels - Salve Regina
El Bosco - Nirvana
Fahrenheit - Xin Li You Shu
Redsox - Sweet Dream
Sarah Connor - Love Is Color Blind
Philip Wesley - Ode to a composer
Die Firma - Die Eine
2 Brothers On The 4th Floor - There is a key
2 Brothers On The 4th Floor - Christmas Time
Theresia - Moonlight
Valensia - Bruxelles
Arthur - Pipo
DJ Angel - Flowrish
Claire Hamill - Someday We Will All Be Together
Karnak - Juvenar
Leftover Crack - Crack City Rockers
twenty47 - Get A Life, Again
Byul - Like a Star
Terry FU - Two Different Worlds
Luca Zeta - Over The Clouds
M2M - The Day You Went Away
N-Dubz ft. Bodyrox - We Dance On
Kenagan Terindah - Samsons
Tinggal Kenangan - Saleem

jom rosakkan lagu orang

haha ini dya. ketika bersuka ria bersama adik tersayang iaitu cik siti wan gemok..kitorang sempat pulak merakam beberapa buah lagu sambil mnggu panggilan dari abang yg tengah bergelut di mesir sana.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anda telah ditangkap

Anda telah ditangkap