kalau entry lain tak boleh tgk pada linkwithin tu . sila tukar link ke http://zharifsalleh.blogspot.com/ . masalah tenikal disitu ;)

Followers

love song




Whenever I’m alone with you
You make me feel like I am home again
Whenever I’m alone with you
You make me feel like I am whole again

Whenever I’m alone with you
You make me feel like I am young again
Whenever I’m alone with you
You make me feel like I am fun again

However far away, I will always love you
However long I stay, I will always love you
Whatever words I say, I will always love you
I will always love you

Whenever I’m alone with you
You make me feel like I am free again
Whenever I’m alone with you
You make me feel like I am clean again

However far away, I will always love you
However long I stay, I will always love you
Whatever words I say, I will always love you
I will always love you



selesai

Lega rasanya bila dah abes jawab last paper harini . 2 hari lepas otak sangat semak jawab OS iaitu Operating System . koyak jiwa aku bila ada soalan yg termiss . tapi semua tu dapat cover balik jawab paper c++ td . Syukur alhamdulillah , rasa heaven gila . Sebelum kitorang berangkat pulang kerumah untuk menghabiskan cuti semester , aku dikirimkan 40 keping slip bank oleh PA tersayang untuk diserahkan kepada ahli2 kelas aku yg dicintai. Kenapa aku kena buat semua tu  ? Biasa la REP kelas kan *hehh ! . Dalam aku dok passing2 kat budak2 neh . buleh pulak ada yg tak dapat . pelik betol aku . macam mana benda tu boleh jadi . walhal dah suruh semua kumpul ramai2 dah . adooii . lepas tu dalam pukul 5 petang tadi orang yg berkenaan call , bagitahu dia nak slip bank tuh . haaa...reti pulak nak amek . mase aku ajak jumpa tadi sebok sangat nak cilokk . okay xpe lah , aku pon pegi jumpa dia . sbb cakap pukul 7 nak jumpa kan... bila aku dah terpacak pukul 7 kat situ .(depan pagar kampus) aku tak nampak pulak bayang orang berkenaan . so aku pon tunggulah lagi . kemudian 7.40 aku call . "ada kat mana ?" . dia pon jawab "boleh tggu kejap lg x ?" . KEPALA BAPAK DIA!!  janji macam paria mabuk tody . 40 minit aku tggu macam orang gilaa kat luar . boleh pulak suh aku tggu kejap lagi . so dengan hati yg gentleman ditambah pulak dgn darah yg terus naik . aku pon terus masok kat kediaman dia then call . *sorry pakguard, agak kurang ajar masa drive td . kali ni reti pulak nak cepat . dah chuakk la tu . HAHA . bila tgk muka dia lama2 , macam nak bagi penyepak kaki size 6 1/2 kat dahi dia . haihh *besar gila kaki ;) . so bila dah dia dapat . aku anggap semua keja aku selesai untuk hari ini . Eh silap , ada lagi..lepas nie kena pulak hantar housemate pegi terminal . biasala tu kan . sekali sekala menolong rakan2 yg dalam kesusahan . *kali ni masok kali yg ke 40 . Next two days from now on . turn aku pulak balik bercuti . 


meh tgk muka student 4 flat dulu .
ngahahaha . 50 kali tgk pic ni = 50 kali gelak tgk muka sendiri . 
skema tahap dewa~
 BYEBYE !

haa ? contest belog saya smart ?

kena tag oleh syeril husna . tau kenapa dia tag .
saje nak suh update entry la tuh .

kali nie dia ajak join contest , blog saya smart .
wahh....smart pulak blog aku kan ? 

contest nie di create oleh ROA .
nak maklumat lanjut bolek tekan link tu .
saja nak join jugak . sbb hadiah dia grand jugak wehh !

nak tag :

kembar ? awesome !

malam semalam . pukul 4.40 pagi , ZF dan rakan masih lg belum tidur .
nak kata study tapi x pon . masing2 malalut sambil borak2 kosong .
so bila dah busan tahap maksimum. tetiba pulak terpikir nak wat aktiviti pagi kat luar umah .
nak tau kitorang wat ape ? haaa . wat experiment ber photo tembak . besstt !

tapi sebelum tu meh dulu kita tgk conversation dgn kawan ZF tersebut .

ZF   : weh enip . hang busan dak ?
enif  : dak pon . awat ? *tgh mengadap game. mau x busan..
ZF   : Aku tengok bulan kat luaq tu cantik laa .
enif  : owhh.. *khusyuk mngadap game
ZF   : Babi sungguh hang nie . macam cakap ngn kayu .

10 minit kemudian...

enif : weh hang cakap pa td ?
ZF  : haa dah habes dh ? *tgh bengang..
enif : haha . marah syg ?
ZF  : Jom shoot kt luaq jom .
enif : ada pa kt luaq ? *jadi babi lg skali
ZF  : Kan aku dah ckp bulan td..hishh
enif : jom3 ..

setelah 10 minit shooting2 . keluar lg 2 orang rakan kami .

paan dan jin  pon bertanya... "hampa buat apa ? "
ZF   : saja syok2..
paan : macam bess..nk join..

meh tgk hasil tersebut . 























menarik x ? haha . nie la keje kami mlm semalam . 
jangan lah pelik kenapa gamba I banyak . ye lah . org paling awal shoot lah katakan..
ada jugak hasil kan ... x sia2 ajak... ;)

;)

last post citer wat video je kan.
kali ni meh tgk vedio tu . tp dah di pendekkan oke .
act duration sebenar 12.3 minit..penat pulak nk tggu lama2 .


soo kita tgk yg pendek sudah okay ;)

ooii bestnya..

dah hujung2 sem macam nie banyak pulak keja menimbun .
ya Allah best nya ! minggu ni lah final minggu ni lah presentation project .
 kalo lah tiap2 sem camni kan bes . ?
herhhh . kusut wooii .. bleh tgk kulit kepala . sakan sungguh rambut nie gugur .
masok nie dh 2 hari x tido petang *ooppsss..
dah lama x mengeluh kowt . haha
apapon . sangat enjoy buat project video tersebut . 
maarrii..saksikan scene2 kami lalui..





ehemm3 . ini adalah babak2 yg belom disusun lagik . .
agak bayk arr scene doc neh
entah la bila nak siap..
anda nak tengok.. ?
uhh x boleh . private . haha !
oke chauu ..bye2..


merah segalanya ;)

baru2 nie ada lah sorg pempuan .
dia pulak kenal pempuan tu dari bloging2 nie lah *kaki blog
rapat sangat oke . ak pon tekejut macam mana dorg bleh rapat . hmm
tp xkesah la . janji dorg bahagia*xde motif .

lepas dah kenal2 . bleh plak dorang bawak mazhab gadis merah.
mmg meriah weh . macam anak keling je masing2 .
tp tetap gojes.. EVERGORGEOUS lah katakan
patu ajak ak join skali ..
maakkk . bleh plak ak nak join gojes cam dorang . aduhh !

meh tgk minah2 gojes neh..
yg atas tu amira adnan . atau nama singkat dia mirad
tp skrg dh ada nma baru dh CG . sgt femes budaknye..

yg ini pulak syeril husna . nama singkat dia ceril ..
sngt manja budak nie . tp tetap monster yg ganas. haha rawwrr !

nak tgk yg lg gojes x ???
oke bleh buka mata luas2 ..
haha . anda dah boleh muntah sekarang..
*ceril pinjam ayat...

meh tgk fb kitorang pulak .
sumenye wall syok sendiri..
hampir lebih dan kurang sama je masing2,,




happiness kan ???
walaupon kami bertiga semuanya berjauhan .
utara , tengah2 dan selatan..
tetap rasa macam dekat ;)
sumenye angkara teknologi ..
i love u guys !
hopefully our relation nie berkekalan . aminnn~~ ;)
chauuww..

rumahku syurgaku . ;)

meh tgk..
tgk rakan2 406 bagi ucapan takziah kat rumah sewa diorang .
sume muka x boleh blah . mintak penyepak je masing2 .
rumah sewaku syurgaku weh..peace ya'll !



Tag from syeril husna

haa . dah lama x update belog neh .
kebetulan ada org tag pulak . iaitu Syeril Husna a.k.a macik masam
meh tgk soklan2 yg bakal ditanya . bedebar2 neh . chekidawt .

WHO

Starting time : 07
:15 p.m.
Name : Zharif Fikri Bin Salleh *giler skema
Brother(s) : 1 only:)
Eye Color :Koko kowt *bajet sikit
Shoe Size : 6 1/2
Hair : Hitam2 koko. tapi sekarang putih da makin byk . da tua kan..
Piercing : haha* no komen
What are you wearing right now : boxer only *ngahaha :)
Height : not sure ar . tapi aku mmg pendek babe . ;)
Where do you live : aloq staq ;)
Favorite Number : 4 actually
Favorite Drink : Air masak *ehem.
Favorite Month : May and september :)
Favorite Breakfast : Selalu xsempat breakfast . no answer ;)

HAVE YOU EVER

Broken a bone :
Nope . tapi dagu pernah terkoyak main gelongsor
Been in a police car : i budak baek lah . wat pe nak merempat dlm tu ;)
Fallen for a friend : ;)
Fallen for a guy/girl in a short period of time : Of kos yess ! .
Swam in the ocean : Mesti . saya pandai berenang okay ;)
Fallen asleep in school : Setiap masa dan ketika hingga lebam biji mata.
Broken someone's heart : Ntah la . xd kowt ;)
Cried when someone died : Ada.. nenek meninggal masa aku form 5
Sat by the phone all night waiting for someone to call : Alhamdulillah.. belom rasa macam tu lagi ;)
Save e-mails : takk .
Been cheated on : xtahu lahh...

WHAT

Your room look like :
Macam istana Sultan Abdul Halim . byk perhiasan ouh
What is right beside you : Handphone
What is the last thing you ate :
nasi lemak simpang ;)

WHO

Who did you last yell at : My lecturer (puan leha)
Who was the last person you danced with : haha lawan laga bontot dgn enif siput;)
Who last made you smile : S.H.M.A

FINAL QUESTION

What are you listening to right now :
Price tag cover by Maddi Jane . dia buat aku jatuh cinta kat dia weh
What did you do today : Merempit naek Nouvo , sbb kereta xda minyak ~
Are you the oldest : Nope , im third , anak kesygn okay ;)
Indoors or outdoors : Indoors , rimas bunyi luar!

TODAY YOU DID

Talk to someone you like : Erm xde.. ;)
Kiss anyone : Euwww . nak kene bg tau ke ?
Sing : Dalam 1 hari tu . xpenah xmenyanyi rasanya:)
Talk to your ex : Cek xpenah ada gf . tudia menipu ! haha . xpenah da la..
Miss someone : My mom and ayahku ;) *fake giler
Eat : Nasi lemak td je . tu pon sikit sangat . mlm kang mkn pulak

LAST PERSON WHO


You talked to on the phone : Amoi budak kelas saya . tnya kelas hari ni ada ke tak;)
Made you cry : X ingat ar . lama x nanges.
You went to the mall with : My mom. sbb dia kaki shoping . so sy boleh tumpang2 sekaki . haha
Who cheered you up : Facebook ;D

HAVE YOU

Been to Mexico :
X . x suka mexico . nak korea
Been to USA : X . nak g vinice . eh mana 1 nak pegi nie .

RANDOM


Have a crush on someone :
Hish soalan giler lg. xreti ouh nak jawab !
What books are you reading right now : X suke baca buku
Best feeling in the world : Masok toilet , then melabur . haha :)
Future kids name : Zachery Hafizi (Boy) , Stefanie Houdini (Girl) haha . nak omputih saje
Do you sleep with a stuffed animal : eerrkk ! nope !
What's under your bed : tuttt :)
Favorite sport(s) : Main Guli , Lastik burung .
Favorite place : Sungai hujung kg . tempat kenal cara nak berenang
Who do you really hate : Pandang harta~ giler meluat tahap dewa.
Do you have a job : Yes . keja bangun lambat poie kelas
What time is it now : 7.52 p.m.

nak tag : jin loq dan emiko . korg mangsa seterusnya.. ;)

saya ada handphone baru ;)

pssssst~~~ rakan2..
sini sikit . meh rapat2..nak bagitahu nie . saya ada hp baru . ngahahahaa
untuk pengetahuan rakan2 semua. saya xpenah pakai hp canggih2.
yg ada kemere kat depan tu . then ada waifai n xde butang...waahh ;)
so biler dh dapat. nak blagak lah sikit kan. apa salahnya. . 
jgn wujudkan rasa cemburu tau , especially to mirad  . sbb mr. Satio dye dah R.I.P . jgn sedeh2 aww. 
nanti suh ayah belikan yg baru . ;)

saya mampu pakai X6 16GB je. tapi kire oke la tu kan. 
pengalaman pertama pakai hp canggih2. ;)
nak tahu mcm mana saya boleh dpt hp nie ??
panjang citer die weyh .
bye2.. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anda telah ditangkap

Anda telah ditangkap